Bács-Kiskun Vármegyei Horgászegyesületek Szövetsége

FM kecsege telepítése

FM kecsege telepítése

A Földművelésügyi Minisztérium veszélyeztetett halfajaink szaporításával és visszatelepítésével bízta meg a NAIK Halászati Kutatóintézetet.
E program keretében került sor 2016 május 30-án 1400 kg egyenként 300-400 grammos, 40-50 centiméter hosszú kecsege telepítésre a Bajai és a Paksi Duna szakaszokra.
A kibocsátott halak egy részét egyedi jelöléssel látták el, hogy útjuk követhető legyen.

Amennyiben valaki jelölt kecsegét fogna, annak kíméletes visszahelyezése előtt jegyezze fel a haljel számát, mérje meg a hal tömegét és hosszát. Ezeket az adatokat és a fogás helyét (fkm.) kérjük, az alábbi elérhetőségek egyikére jelezze: dr. Józsa Vilmos 30/565-7366 vagy a jozsav@haki.hu.

Az adatközlőket a Földművelésügyi Minisztérium ajándék könyvel kívánja jutalmazni.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”1″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Diavetítés indítása]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Scroll to Top