Bács-Kiskun Vármegyei Horgászegyesületek Szövetsége

IV. Halászléfőző-verseny Kiskunfélegyházán

IV. Halászléfőző-verseny Kiskunfélegyházán

Lassan kinövi a Kőfaragók terét a halászléfőző-verseny, melyet immáron 4. alkalommal rendeztek meg szombaton Kiskunfélegyházán.

Idén is óriási érdeklődés volt mind az elkészült halételek, mind pedig a szórakoztató programok iránt.

Az augusztus 26-án megrendezett IV. Halászlé-főző versenyen megjelenteket Kis-Fekete Vilmos vezényletével a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar köszöntötte előadásával, majd az esemény főszervezője, Bajzák Andrea üdvözölte a csapatokat és a zsűri tagjait.

Külön tisztelettel említette Csányi József polgármestert, a főzőverseny zsűrijének elnökét, Balla Lászlót, az esemény házigazdáját, alpolgármestert, Illés Gyulát, a szakmai zsűri elnökét, a rendezvény fővédnökét, Kovács Gergelyt, a Bács-Kiskun Vármegyei Horgászegyesületek Szövetségének ügyvezető elnökét, Szabó Zoltán főtámogatót, a tömörkényi Fish Farm és a Félegyházi Halasbolt tulajdonosát, a zsűri tagját, Berki Zoltánt és feleségét, Steiner Nikolettát, valamint Faragó Ferencet és csapatát, akik a jótékonysági céllal készült ételek elkészítéséért voltak felelősek.

Mielőtt a bográcsok alatt fellobbant volna a tűz, Balla László alpolgármester szólt a szakácsokhoz és mindenkinek kitartást kívánt a nagy hőségben. Beszédének zárásaként köszönetet mondott a támogatóknak és mindazoknak, akik segítettek a szervezésben.

Míg a versenyzők készítették finomságaikat, az érdeklődő közönséget a Padkaporos TáncegyüttesTapodiné Boda Brigitta és Németh Arnold (Brilli-Art Studio TSE), Goján Szabolcs harmonikaművész, a Desperado együttes szórakoztatta. Az esti fergeteges utcabál hangulatfelelőse pedig dj Basics volt.

Idén is nehéz dolga volt a zsűrinek, hiszen a délután folyamán finomabbnál-finomabb ételek kerültek terítékre. Az eredményhirdetés a különdíjak kiosztásával vette kezdetét, melyen értékelték a legszebb terítést, a legtisztább konyhát, a legszebb szakácsnét és a legidősebb halfőzőt is.

legidősebb halfőző a nyolcvanas éveiben járó Bodor István volt, aki ezidáig minden alkalommal részt vett a versenyen.

A további eredményeket az alábbiakban olvashatják:

Halételek:

  • I. helyezett: Bajáki Misi csapata
  • II. helyezett: Spar csapat
  • III. helyezett: Csemi csapat

Halászlé kategória:

  • I. helyezett: Bajáki Misi csapata
  • II. helyezett: Spar csapat
  • III. helyezett: P & P csapat

A díjakat Csányi József polgármester, Balla László alpolgármester és a zsűri további tagjai, Illés GyulaSzabó ZoltánBerki Zoltán, valamint a Bács-Kiskun Vármegyei Horgászegyesületek Szövetségének ügyvezető elnöke, Kovács Gergely adta át.

Szövetségünk mint támogató és halászléfőző örömmel vett részt az eseményen immár második alkalommal, a halételek népszerűsítése érdekében.

Forrás: https://www.infokiskunfelegyhaza.hu/

Scroll to Top